lauantai 25. tammikuuta 2014

Surface-tabletin käyttökokemuksia

Microsoft julkaisi juuri viime vuoden viimeisen neljänneksen tuloksensa, joka oli erinomainen. Kuuleman mukaan juuri tablettien myynti oli tuona aikana kasvanut voimakkaasti. Ehkäpä pukin konttiin on eksynyt muutama Surface-tablettikin. Toivottavasti vaan ei tule Korvatunturille kovin paljon tuotepalautuksia…

Minulla on ollut Surface 2 -tabletti käytössä nyt nelisen kuukautta ja ongelmia on riittänyt. Laite saattaa kadottaa verkkoyhteyksiä tai se ei käynnisty lepotilasta muuten kuin sammuttamalla koko laite. Pahin ongelma oli tietoturvaa "parantava" Bitlocker-toiminto, joka pakotti aina uudelleenkäynnistyksen yhteydessä aktivoimaan laitteen uudelleen Microsoftin web-sivuilla. Aktivointiin tarvittava numerosarjakin oli valmistajalle ominaiseen käyttäjäystävälliseen tyyliin vähintään 50 numeron pituinen. Bitlocker-ongelma on onneksi nyttemmin korjattu uudella päivityksellä. Mutta mitähän on seuraavaksi tiedossa? Microsoftin tuotekehityksessä asiakkailla tuntuu olevan tärkeä rooli beta-testaajina.

Sovellusten vähyys oli jo ostettaessa tiedossa, mutta yllätys on ollut se, ettei Microsoftin sovelluskauppaan tunnu tulevan juuri mitään käyttökelpoista tabletin täytettä. Pääsääntöisesti sovellusten laadussakin on toivomisen varaa. Esimerkiksi saksalaisen Bild-lehden etusivu pitää aina erikseen päivittää, sovellus ei tee sitä automaattisesti niinkuin muilla tableteilla. Sama ongelma vaivaa myös monia muita Surface-sovelluksia. Vika voi tietysti olla sovellusten tekijöissäkin, mutta se kertonee samalla ikävällä tavalla julkaisijoiden panostuksesta Microsoftin ekosysteemiin.

Onneksi emme elä enää 90-luvulla, jolloin Surface olisi varmaan ollut ainut markkinoilla oleva tabletti!


2 kommenttia:

  1. Lisättäköön tähän nyt vielä sekin, että Surfacen akun kesto on iPadiin verrattuna todella minimaalinen.

    VastaaPoista
  2. Nyt alle vuoden vähäisen käytön jälkeen Surface2 teki todellisen jumituksen, johon ei näytä auttavan edes Microsoftin tuen lähettämä USB-tikku, jolle on asennettu Win 8.1 -käyttis. Toivottavasti kukaan ei haaskaa rahojaan näihin Microsoftin yritelmiin.

    VastaaPoista