Onnea iTunes!

iTunes Music Store täyttää tänään viisi vuotta. Applen online-musiikkikauppa avasi ovensa USA:ssa 28.4.2003. Alussa kaupan valikoimissa oli "vain" 200 000 kappaletta. Tänään US-version valikoimissa on jo 10 miljoonaa kappaletta (+ tv-sarjoja ja elokuvia) ja siitä on tullut USA:n suurin musiikin myyjä. Suomen iTunes Store avattiin lokakuussa 2004. Suomessa musiikkivalikoima lienee vähän suppeampi kuin amerikoissa, eikä tv-sarjoja tai elokuvia myydä lainkaan (kiitos oikeudenhaltijoiden nihkeän suhtautumisen digitaaliseen jakeluun). Siitä huolimatta iTunes Store on Suomessakin online-musiikkikauppojen ykkönen. Itsekin olen kirjastoani kartuttanut sieltä jo 800 kappaleen verran. 




Ja kun iTunes-kirjasto alkaa olla täydellinen, voi aina ostaa uusia versioita vanhoista kappaleista... Esimerkiksi California Dreamin' -klassikosta on tarjolla yli sata eri versiota, mm. tämä Beach Boysin levytys vuodelta 1986:
 





The Beach Boys - Best Of The Brother Years 1970 - 1986 - California Dreamin'

Osta The Beach Boys California Dreamin' iTunes Storesta.

Kommentit

  1. Mielenkiintoist nähdä kuinka Apple suhtautuu siihen, että iphonen saadaan kaikki maailman musiikki Spotifyn kautta. Jos arvaan oikein niin Apple kieltää kyseisen apsin tai ei ota sitä listoille.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virtuaalinen näppäimistö

MachtUrlaub 2008: Mittelbau-Dora

Web-selainten markkinaosuudet 3/2008