tiistai 29. huhtikuuta 2008

Onnea iTunes!

iTunes Music Store täyttää tänään viisi vuotta. Applen online-musiikkikauppa avasi ovensa USA:ssa 28.4.2003. Alussa kaupan valikoimissa oli "vain" 200 000 kappaletta. Tänään US-version valikoimissa on jo 10 miljoonaa kappaletta (+ tv-sarjoja ja elokuvia) ja siitä on tullut USA:n suurin musiikin myyjä. Suomen iTunes Store avattiin lokakuussa 2004. Suomessa musiikkivalikoima lienee vähän suppeampi kuin amerikoissa, eikä tv-sarjoja tai elokuvia myydä lainkaan (kiitos oikeudenhaltijoiden nihkeän suhtautumisen digitaaliseen jakeluun). Siitä huolimatta iTunes Store on Suomessakin online-musiikkikauppojen ykkönen. Itsekin olen kirjastoani kartuttanut sieltä jo 800 kappaleen verran. 
Ja kun iTunes-kirjasto alkaa olla täydellinen, voi aina ostaa uusia versioita vanhoista kappaleista... Esimerkiksi California Dreamin' -klassikosta on tarjolla yli sata eri versiota, mm. tämä Beach Boysin levytys vuodelta 1986:
 

The Beach Boys - Best Of The Brother Years 1970 - 1986 - California Dreamin'

Osta The Beach Boys California Dreamin' iTunes Storesta.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoist nähdä kuinka Apple suhtautuu siihen, että iphonen saadaan kaikki maailman musiikki Spotifyn kautta. Jos arvaan oikein niin Apple kieltää kyseisen apsin tai ei ota sitä listoille.

    VastaaPoista